Πιέσεις στην Ευρώπη λόγω τηλεπικοινωνιών

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της απογοητευτικής πορείας των μετοχών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, αλλά και των αρνητικών αποτελεσμάτων της βρετανικής τράπεζας Lloyds TSB.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους σημαντικότερους δείκτες να καταγράφουν απώλειες κυρίως εξαιτίας της απογοητευτικής πορείας των μετοχών των τηλεπικοινωνιακών εταιριών. Σημαντικές πιέσεις στις ευρωαγορές άσκησαν και τα αρνητικά αποτελέσματα της κορυφαίας βρετανικής τράπεζας Lloyds TSB.



Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει πτώση 0,25% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra Dax υποχωρεί κατά 0,24%. Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE καταγράφει οριακή πτώση 0,10%.

Τη σημαντικότερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Deutsche Telekom και France Telecom, μετά την υποβάθμιση της αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Qwest Communications International Inc. από τους οίκους αξιολόγησης Moody’s Investors Service και Standard & Poor’s.

Παράλληλα, σε χαμηλά επίπεδα διαπραγματεύεται η μετοχή του βρετανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Lloyds TSB Group Plc. μετά τη γνωστοποίηση ότι τα κέρδη του κατά το 2001 σημείωσαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση, και πιο συγκεκριμένα κατά 7,7%. Να σημειωθεί τέλος οτι το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται περισσότερο σε ”αμυντικά χαρτιά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v