Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση τα σημαντικότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παρακολουθώντας την ανοδική πορεία της Wall Street και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την οικονομία της. Ιδιαίτερη προτίμηση για ”παλιά οικονομία” στο Λονδίνο.

Ψηλότερα έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Ευρώπη, η οποία παρακολούθησε τη Wall Street να κινείται ανοδικά και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ να κινούνται αυξητικά.

Στο Λονδίνο η ζήτηση για μετοχές ”παλιάς βιομηχανίας”, βοήθησε το δείκτη να υπερκεράσει τα ”νεύρα”, που όλη την ημέρα είχαν οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών και να κλείσει στο επίπεδο των 5.150 μονάδων.

Στο Παρίσι, τα ενθαρρυντικά νέα από την Aventis και τη Renault, επισκίασαν την κακή πορεία των τηλεπικοινωνιών, με προεξέχουσα την France Telecom. Ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο επίπεδο των 4.365 μονάδων.

Ανοδικά κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, πάνω από τις 4.900 μονάδες, καθώς αισιοδοξεί για εταιρικά λογιστικά και ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v