Αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη

Τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα αρκετών εταιριών αλλά και η πρόταση του Λωρέντ Φαμπιούς για μείωση του μεριδίου συμμετοχής της γαλλικής κυβέρνησης στην Thompson Multimedia, είχαν ως αποτέλεσμα την αναστροφή του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αντιστράφηκε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών αποτελεσμάτων τριμήνου από αρκετές εταιρίες, αλλά και την πιθανότητα πώλησης μέρους του μεριδίου συμμετοχής της γαλλικής κυβέρνησης στην Thompson Multimedia.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκε η μετοχή του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ύστερα από την ανακοίνωση για μείωση των κερδών της κατά 91%. Οι μετοχές της εταιρίας κατέγραφαν απώλειες ύψους 7,6%.

Στην αγορά του Παρισιού, το ράλι ανόδου της μετοχής της Cap Gemini επισκιάστηκε από την πτώση του τίτλου της Thompson Multimedia κατά 7%. Οι απώλειες της εταιρίας έρχονται ύστερα από τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Λωρέντ Φαμπιούς για πώληση μέρους του μεριδίου συμμετοχής που διαθέτει η γαλλική κυβέρνηση στην Thompson.

Ύστερα από αρχικά κέρδη που κατέγραφε κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης κινείται σε αρνητικό πεδίο. Οι απώλειες του δείκτη οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πτώση κατά 2% της εταιρίας υπηρεσιών κοινής ωφελείας Ε.ΟΝ, καθώς επικράτησαν έντονες φήμες στους κύκλους της αγοράς σχετικά με το ότι η Allianz, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχός της, σχεδιάζει να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος του μεριδίου συμμετοχής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v