Με κέρδη συνεχίζουν οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, ανεπηρέαστες από το ”γκρινιάρικο” ξεκίνημα της Wall. Οι τηλεπικοινωνίες ανεβάζουν Λονδίνο και Φρανκφούρτη, ενώ το Παρίσι χαμογελά μετά την ανακοίνωση του Ζ. Σιράκ ότι θα ξαναείναι υποψήφιος.

Σειρά από ετερόκλητα νέα οδηγούν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε άνοδο μετά το μέσον της συνεδρίασης. Κοινό στοιχείο για τις περισσότερες των ευρωαγορών είναι η θετική υποδοχή των ευνοϊκών σχολίων του G7 για την αμερικανική οικονομία και η ”αδιαφορία” για την γκρίνια στη Wall.

Στο Λονδίνο, τα κέρδη που καταγράφει ο δείκτης FTSE-100 οφείλονται στην κλαδική άνοδο των τηλεπικοινωνιών και των χρηματοοικονομικών εταιριών, καθώς και στα θετικά σχόλια από τη συνάντηση του G-7.

Στο Παρίσι, η απόφαση του γάλλου προέδρου Σιράκ να είναι για μία ακόμη φορά υποψήφιος έγινε δεκτή με ευφορία, αφού οι επενδυτές το εκτίμησαν ως ένδειξη σταθερότητας. Ο δείκτης CAC 40 καταγράφει ποσοστιαία κέρδη, που υπερβαίνουν τη μονάδα.

Με κέρδη άνω της μονάδας κινείται όμως και ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, οδηγημένος από τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει λόγω της ”κακής” ημέρας των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v