Οι μετοχές τεχνολογίας ρίχνουν την Ευρώπη

Με τάσεις υποχώρησης ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, επηρεασμένες από τη νευρική πορεία της Wall, αλλά και τη δήλωση της Royal Philips Electronics ότι δεν αναμένει αναστροφή του αρνητικού κλίματος εντός του 2002 στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Με αρνητικό πρόσιμο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές τη συνεδρίαση της Πέμπτης, επηρεασμένες από τις δηλώσεις της Royal Philips Electronics για μη αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο 2002 στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,51%, στις 4.779,94 μονάδες, ο FTSE στο Λονδίνο καταγράφει πτωτική πορεία κατά 0,22% και διαμορφώνεται στις 5.062,80 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,45%, προσεγγίζοντας τις 4.254,69 μονάδες.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές, οι σημερινές συνεδριάσεις θα επηρεαστούν άμεσα από την πορεία των μετοχών τεχνολογίας, όπως της Royal Philips Electronics, η οποία ήδη υποχωρεί κατά 2,9% ύστερα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της για απώλειες ύψους 1,14 δισ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο του 2001. Ακολούθως, αρνητική πορεία καταγράφουν και άλλες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας, όπως η Alcatel, η οποία υποχωρεί κατά 2,7% και η Cisco η οποία επίσης καταγράφει έντονα αρνητική πορεία.

Ωστόσο, επισημαίνουν οι αναλυτές, ανεπηρέαστα θα μείνουν τα χρηματιστήρια από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια, καθώς έχει ήδη προεξοφληθεί ότι οι τραπεζίτες θα αφήσουν σταθερά τα παρεμβατικά επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v