Η Αργεντινή ”χτύπησε” τις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την πτώση να οδηγούν οι ισπανικές τράπεζες ύστερα από τις μεγάλες απώλειες που σημείωσαν οι επιχειρήσεις τους στην αγορά της Αργεντινής.

Με απώλειες έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο τραπεζικός κλάδος της ισπανικής κυρίως αγοράς, ακολούθησε αρνητική πορεία, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης της Αργεντινής να δημιουργήσει μια ελεύθερη αγορά συναλλάγματος.

Ο δείκτης FTSE 100 της κεφαλαιαγοράς του Λονδίνου έκλεισε στις 5167,3 μονάδες με απώλειες κατά 0,4%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,3% διαμορφώνοντας την τιμή του στις 4397,54 μονάδες ενώ και στο χρηματιστηρίο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,5% κλείνοντας στις 5020,0 μονάδες.

Εκτός των τραπεζών, απώλειες κατέγραψε και ο κλάδος των εταιριών τηλεπικοινωνίας, με την France Telecom να υποχωρεί περί το 2,5%, εξ αιτίας των έντονων ανησυχιών σχετικά με την ικανότητά της να περιορίσει τα χρέη της. Πτώση κατέγραψε και η Deutsche Telekom κατά 1,8%, αλλά και η γαλλική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Alcatel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v