Ευρώπη: Διευρύνονται οι απώλειες λόγω Αργεντινής

Τις απώλειές τους διευρύνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη μέση της συνεδρίασης της Δευτέρας, ακολουθώντας τις Ισπανικές τράπεζες, αλλά και τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές.

Τα νέα από την Αργεντινή ανατάραξαν τις ευρωαγορές.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Santander Central Hispano χάνει το 2,7% της αξίας της , παρασύροντας τον IBEX Μαδρίτης χαμηλότερα κατά 1,3%, και ασκώντας πίεση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες, μετά την απόφαση της Αργεντινής να ελευθερώσει την ισοτιμία του πέσο.

Στο Λονδίνο,, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,7% και κινείται στο επίπεδο των 5.154,5 μονάδες, εν μέσω της συνεδρίασης της τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται στο επίπεδο των 4.410,03 μονάδων, με τη μετοχή της France telecom να χάνει το 2,3% της αξίας της, καθώς το μεγάλο της χρέος, οφειλόμενο στις δαπάνες για την άδεια κινητής 3ης γενιάς, ανησυχεί για ακόμη μια φορά τους επενδυτές.

Πτωτικά κατά 1,1% κινείται και ο δείκτης DAX, στις 5.060,5 μονάδες, καθώς οι μετοχές της Deutsche Bank και Deutsche Telecome κινούνται χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v