Τηλεπικοινωνίες και Wall πιέζουν την Ευρώπη

Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές κατά το μέσο της συνεδρίασης, στον απόηχο των νευρικών έως κακών επιδόσεων της Wall, αλλά και των πιέσεων στις τηλεπικοινωνιακές, μετά τα αποτελέσματα της Ciena.

Διεύρυναν τις απώλειές τους στο μέσον της ημέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street σε χαμηλό τριμήνου και το σημερινό απογοητευτικό άνοιγμα πυροδότησε τα αντανακλαστικά των επενδυτών.

Πιέσεις δέχονται από την αρχή της συνεδρίασης οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές, εν μέσω ανησυχίας ότι τα χρέη από την προμήθεια των αδειών κινητής τρίτης γενιάς θα είναι δύσκολο να αποπληρωθούν. Στο άσχημο τηλεπικοινωνιακό κλίμα συντελεί η ανακοίνωση αποτελεσμάτων της κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ciena.

Αρνητικά κινούνται για μία ακόμη μέρα και οι ισπανικές τράπεζες, στον απόηχο της αποδολαριοποίησης του νομίσματος της Αργεντινής.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει αυτή την ώρα κάμψη της τάξης του 1,22% και διαμορφώνεται στις 5.104,1 μονάδες, με τη μετοχή της Vodafone να χάνει, νωρίτερα, το 1,7% της αξίας της.

Στο Παρίσι, πτωτικά κινείται ο δείκτης CAC 40 στο επίπεδο των 4.322,67 μονάδων (-1,7%), ενώ η μετοχή της France Telecom πέφτει κατά 1,6% και αυτή της Alcatel κατά 3,1%.

Στην αμεσότερα επηρεασμένη από την τραπεζική ανασφάλεια χώρα -μετά τις ΗΠΑ- αναδεικνύεται η Γερμανία, της οποίας οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν, ακολουθώντας τις υπεατλαντικές ανησυχίες. Αυτή την ώρα ο DAX καταγράφει ποσοστιαίες απώλειες της τάξης του 1,18% και κινείται στις 4.925,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v