Ευρώπη: Πιέσεις από Wall και τεχνολογία

Καθοδικά ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την χθεσινοβραδυνή πτώση στη Wall, αλλά και τα αναμενόμενα άσχημα αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιριών, όπως της Alcatel, της Nokia, της Philips και της Siemens.

Πτωτική πορεία καταγράφουν στο άνοιγμά τους οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές επηρεαζόμενες κυρίως από την καθοδική κίνηση των μετοχών των τεχνολογικών εταιρειών Alcatel, Nokia, Philips και Siemens.

Έτσι, στην έναρξη των συνεδριάσεων ο λονδρέζικος FTSE υποχωρεί κατά 0,82% και διαμορφώνεται στις 5124,80 μονάδες. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί ο DAX της Φραγκφούρτης ο οποίος μειώνεται κατά 0,62% στις 4953,57 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,94% στις 4356,04 μονάδες.

Όπως επεσήμαιναν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές από νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν κατά γράμμα την πορεία της Wall Street, οι δείκτες της οποίας υποχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας τουλάχιστον κατά 2%, παρασυρόμενοι από τις αποκαλύψεις για τα χαμένα χρήματα της Enron από εταιρικές συνεργασίες, αλλά και τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών τεχνολογίας.

Οι μετοχές των εταιριών τεχνολογίας κινούνται ιδιαιτέρως πτωτικά, με την Alcatel να υποχωρεί κατά 3% στα 16,75 ευρώ. Αντιστοίχως, η μετοχή της Nokia υποχωρεί κατά 3,1%, ενώ και η Philips καταγράφει καθοδική πορεία της τάξεως του 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v