Περιορίζει τις απώλειες η Ευρώπη

Με περιορισμένες σε σχέση με το πρωί απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα futures δείχνουν ανοδικό άνοιγμα στη Wall. Ωστόσο, εξακολουθούν οι πιέσεις ασκούνται στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και στις τράπεζες, λόγω του σκανδάλου της Allied Irish.

Τις απώλειες, που κατέγραφαν από την αρχή της συνεδρίασης περιόρισαν ελαφρά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα futures της Wall Street δείχνουν ευνοϊκότερο κλίμα για τη σημερινή συνεδρίαση και πιθανή άνοδο του Nasdaq. Δύσκολη φαίνεται να είναι και αυτή η συνεδρίαση για τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές.

Στο Λονδίνο, όπου ασκούνται πιέσεις από την απάτη ύψους 750 εκατ. δολαρίων στην Ιρλανδική τράπεζα Allied Irish, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% και διαμορφώνεται στις 5.087,5 μονάδες. Η μετοχή της Vodafone καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,5%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στο 0,07% και τις 4.304,77 μονάδες, ενώ η μετοχή της εταιρίας Orange χάνει το 1,5% της αξίας της.

Πτωτικά κατά 1,61% κινείται και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης (στις 4.857,05 μονάδες) με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να υποχωρεί εν όψει των αποτελεσμάτων της Daimler-Crysler. Τη σφραγίδα της στη σημερινή συνεδρίαση βάζει και η ανακοίνωση της αυξημένης ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v