Τηλεπικοινωνίες και τράπεζες ρίχνουν την Ευρώπη

Με τάσεις υποχώρησης ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις της Τετάρτης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως άλλωστε αναμενόταν, ύστερα από την ελαφρά πτώση της Wall, την έντονη ανησυχία για την εξέλιξη του χρέους των εταιριών τηλεπικοινωνίας, αλλά και της πτώσης των τραπεζών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκονται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο άνοιγμα της Τετάρτης, ακολουθώντας τη Wall και το κλίμα ανησυχίας όσον αφορά στην εξέλιξη του χρέους των εταιριών τηλεπικοινωνίας, ενώ και οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν αισθητά.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί ελαφρώς στο άνοιγμά του κατά 0,07% και διαμορφώνεται στις 5090.00 μονάδες. Ο CAC 40 στο Παρίσι ακολουθεί επίσης αρνητική πορεία, υποχωρώντας κατά 0,29% στις 4295.36 μονάδες, ενώ στο άνοιγμα μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο γερμανικός DAX 30, κατά 0,43% προσεγγίζοντας τις 4915.73 μονάδες.

Η μεγαλύτερη πτώση του γερμανικού δείκτη, ωστόσο, δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι μετοχές μεγάλων εταιριών τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν χθες στη Νέα Υόρκη και προβλέπεται ότι θα ακολουθήσουν ανάλογη πορεία στην Ευρώπη σήμερα, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τη γερμανική ανεργία, ο δείκτης της οποίας εικάζεται ότι θα έχει ανέβει.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν ύστερα από ανακοίνωση της Allied Irish –της μεγαλύτερης Ιρλανδικής τράπεζας- ότι ερευνά ενδεχόμενη απάτη εκατομμυρίων στο δίκτυό των συνεργασιών της στις ΗΠΑ. Η μετοχή της Bank of Ireland υποχωρεί κατά 7,2% και της Anglo Irish Bank κατά 4,3%.

Αντίθετα, θετική πορεία καταγράφουν οι μετοχές της Vivendi Universal (1%) και της Credit Suisse Group (0,6%), καθώς οι επενδυτές αποφάνθηκαν ότι η πρόσφατη αρνητική τους πορεία δεν δικαιολογείται βάσει των κερδών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v