Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Ευρώπη

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας των αρνητικών ανακοινώσεων από εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και του νευρικού κλίματος που επικρατεί στη Wall Street.

Σημαντική πτώση σημείωσαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, με τις εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου αλλά και των media να είναι μεταξύ των κυριότερων χαμένων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5093,4 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 1,43%, στην αγορά του Παρισιού ο CAC 40 υποχώρησε περί το 2,04%, διαμορφούμενος στις 4307,75 μονάδες, ενώ και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε πτώση της τάξης του 1,42%, φτάνοντας στις 4911,72 μονάδες.

Μεγάλες απώλειες, κατά 3%, σημείωσε ο τίτλος της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, της βρετανικής Vodafone, ενώ και η επίσης βρετανική mmO2 υποχώρησε περί το 1%, ύστερα από την ανακοίνωση για περικοπές 1.900 εργαζομένων.

Πτώση κατά 4,5% κατέγραψε και η μετοχή της γαλλικής Alcatel, με τις ανταγωνιστικές της Nokia και Ericsson να ακολουθούν με απώλειες 3,4% και 1,1%, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v