Τηλεπικοινωνιακή άνοδος στις ευρωαγορές

Τα κέρδη που ανακοίνωσε η British Telecom πυροδότησαν το ενδιαφέρον στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και οδήγησαν σε άνοδο Λονδίνο και Παρίσι. Ανοδικά κινείται και η Φρανκφούρτη, μετά την ανακοίνωση κερδών της Allianz.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την ημέρα τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τις τηλεπικοινωνίες, οι οποίες δοκιμάστηκαν αρκετά την τρέχουσα εβδομάδα. Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν οι ευρωαγορές, κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων της Philips. Στοιχείο που επηρέασε θετικά τις συνεδριάσεις ήταν και η πορεία της συνεδρίασης της Νέας Υόρκης.

Στο Λονδίνο, τα κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε η British Telecom έδωσαν ώθηση στις μετοχές του κλάδου και οδήγησαν τον FTSE 100 σε άνοδο της τάξης του 1,05%, στο επίπεδο των 5.127 μονάδων.

Ψηλότερα έκλεισε και ο CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τους επενδυτές να στρέφονται σε τηλεπικοινωνιακές μετοχές, όπως αυτές της France Telecom και της Orange. Ο δείκτης σταμάτησε στο +0,51% και στις 4.295,65 μονάδες.

Κέρδη καταγράφει αυτή την ώρα και το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, μετά τις ευνοϊκές εξελίξεις στον κλάδο των ασφαλειών, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από την ανακοίνωση της Allianz σχετικά με τα κέρδη της. Ο DAX κινείται αυτή την ώρα στις 4.869,38 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v