Η Wall πιέζει την Ευρώπη

Καθοδικές τάσεις παρατηρούνται στο άνοιγμα των συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών την Παρασκευή, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την πέμπτη συνεχή ημέρα υποχώρησης της Wall.

Με τάσεις υποχώρησης άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, επηρεασμένα από τη συνεχόμενη για πέμπτη ημέρα πτώση των δεικτών στη Wall. Στο άνοιγμα των συνεδριάσεων ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,25% προσεγγίζοντας τις 5116,6 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φραγκφούρτη κινείται καθοδικά κατά 0,44% στις 2388,97 μονάδες –παρά το χθεσινό θετικό κλίμα λόγω της ανόδου των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία. Τη μεγαλύτερη πτωτική πορεία καταγράφει στο άνοιγμα το CAC 40 του Παρισιού, που υποχωρεί κατά 0,52% και διαμορφώνεται στις 4273,24 μονάδες.

Οι Ευρωπαίοι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές θα δεχθούν πιέσεις σήμερα, αφενός από το κακό κλίμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και αφετέρου από προβλέψεις για εκ νέου άσχημα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall πολλές μετοχές ευρωπαϊκών εταιριών, όπως των ASML Holdings, Alcatel και Nokia ακολούθησαν πτωτική πορεία, κλίμα που συνεχίζεται και σήμερα.

Ήδη με το άνοιγμα των συνεδριάσεων η μετοχή της Alcatel υποχωρεί κατά 1,4%, της Philips κατά 1,2%, ενώ και η Deutsche Telecom εμφανίζει υποχωρητικές τάσεις κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v