Νευρικότητα ενόψει Wall στην Ευρώπη

Νευρικότητα, που αντανακλάται στις συχνές εναλλαγές προσήμου, επικρατεί στις ευρωπαικές αγορές, παρά τα καλά νέα από τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία και τα θετικά αποτελέσματα της BskyB. Προφανώς οι ευρωπαίοι αναμένουν τη Wall.

Αστάθεια επικρατεί από το μεσημέρι στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν στιγμιαία από τα θετικά αποτελέσματα της British Sky Broadcasting Group (BskyB), πορεία την οποία δεν κατάφεραν να διατηρήσουν και γύρισαν εκ νέου σε αρνητικό πρόσημο.

Αυτή την ώρα ο FTSE 100 στο LSE του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,08% προσεγγίζοντας τις 5129,0 μονάδες. Ο γαλλικός CAC ακολουθεί ανάλογη πορεία προς τις 4291,51 μονάδες. Ο DAX στη Φραγκφούρτη παρουσιάζει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% προσεγγίζοντας τις 4868,36 μονάδες, επηρεασμένος από την αύξηση κατά 1,9% της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από τέσσερις μήνες πτώσης.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αναλυτές, η είδηση ότι η BskyB ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις από ότι ανέμενε, επηρέασε θετικά τις αγορές και τις υπόλοιπες μετοχές, αλλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν μπορούν να διατηρήσουν το θετικό κλίμα, καθώς επικρατεί νευρικότητα ενόψει της έναρξης της συνεδρίασης στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v