Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την ημέρα οι κυριότερες από τις ευρωαγορές. Οι τηλεπικοινωνίες ανέβασαν Λονδίνο και Φραγκφούρτη, ενώ η απόφαση του Ζ. Σιράκ να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ενίσχυσε το Παρίσι.

Με σημαντική άνοδο ολοκλήρωσαν την ημέρα οι σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές. Η πορεία των τηλεπικοινωνιακών μετοχών, τα ”καλά λόγια” για την παγκόσμια οικονομία από το G7 και την Οττάβα, αλλά και η θετική τελικά εικόνα της Wall, έφεραν κέρδη στις ευρωαγορές.

Στο Λονδίνο, εκτός από τις τηλεπικοινωνίες, οι μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών, ανέβασαν το FTSE 100 στο επίπεδο των 5.161 μονάδων (+0,66%).

Στο Παρίσι, η απόφαση του Ζ. Σιράκ να είναι υποψήφιος για την ηγεσία, χάρισε εμπιστοσύνη στους επενδυτές, και κέρδη της τάξης του 1,26% στο CAC 40, ο οποίος σταμάτησε στις 4.353,2 μονάδες.

Ανοδικά εξελίσσεται η συνεδρίαση και στη Φραγκφούρτη, με το δείκτη DAX να βρίσκεται στην περιοχή των 4.933,8 μονάδων (+2,02%), ακολουθώντας την άνοδο σε τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες, και παρά την αδύναμη μέρα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v