Άνοδος στην Ευρώπη λόγω Wall

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από το θετικό κλίμα της Wall χθες και τα κέρδη του Τόκιο σήμερα, αλλά και τις εκτιμήσεις ότι οι προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας πληθαίνουν.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τις σημερινές συνεδριάσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα κυρίως από το θετικό κλίμα στη Wall Street, τα κέρδη του Τόκιο, αλλά και τις εκτιμήσεις ότι οι προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας πληθαίνουν.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,51% στο άνοιγμα προσεγγίζοντας τις 5188,2 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη ο DAX σημειώνει αναλόγως ανοδική πορεία κατά 0,26% στις 4952,86 μονάδες, ενώ και ο CAC στο Παρίσι καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο της τάξεως του 0,64% και διαμορφώνεται στις 4381,08 μονάδες.

Όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αναλυτές, σήμερα στην Ευρώπη αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερα ανοδική πορεία οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, όπως η Total Fina, ύστερα από την άνοδο στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου, ενώ ανοδικά αναμένεται να κινηθούν μετοχές όπως της φινλανδική εταιρίας χάρτου Stora Enso που ανακοίνωσε σημαντική κερδοφορία. Παράλληλα, οι αναλυτές είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξοι για την πορεία του κλάδου των ημιαγωγών που κινήθηκε θετικά χθες στη Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v