Ευρώπη: Οριακές μεταβολές από εταιρικά νέα

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπαθώντας να ισορροπήσουν τις αντιδράσεις της αγοράς από τις μεικτές εταιρικές ανακοινώσεις.

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν τις αντιδράσεις από τις διάφορες ανακοινώσεις εταιριών.

Στο Λονδίνο οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους, κυρίως, σε μετοχές του βιομηχανικού κλάδου, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία των μετοχών των εταιριών τεχνολογίας. Μεγάλες απώλειες καταγράφει η μετοχή της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας mmO2, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο στο οποίο εισήχθηκε η εταιρία στην αγορά τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο Παρίσι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος προσελκύουν η France Telecom καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος των χρεών της και τη δυνατότητα αποπληρωμής αυτών, αλλά και η Renault ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων.

Στη Φρανκφούρτη το κλίμα βάρυνε κυρίως με τις απώλειες της μετοχής της Deutsche Telekom, ενώ αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο και για έλλειψη σημαντικών θετικών ειδήσεων, που δεν ενισχύουν την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v