Τηλεπικοινωνίες και ΜΜΕ ”έριξαν” την Ευρώπη

Η πληθώρα των δυσμενών εταιρικών αποτελεσμάτων άσκησε ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με πτώση. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχτηκαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ.

Οι ισχυρές πιέσεις στους κλάδους τηλεπικοινιών και των ΜΜΕ ανέτρεψαν το πρωινό θετικό κλίμα, γεγονός το οποίο ενισχύθυκε και από το αρνητικό άνοιγμα των αμερικανικών αγορών.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,51% και διαμορφώθηκε στις 5.135,7 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι και τις 5.130,10. Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Vodafone λόγω της ανακοίνωσης ότι μέχρι το 2003 ο ρυθμός ανάπτυξης της συνδρομητικής της βάσης θα μειωθεί κατά 10% σε σχέση με το τρέχον έτος. Σημαντική πτώση κατέγραψε και η μετοχή του Reuters μετά την ανακοίνωση του πρακτορείου ότι τα προ φόρων κέρδη του 2001 σημείωσαν πτώση 34% σε σχέση με το 2000.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 4.337,95 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,35%. Σημαντική πτώση σημείωσε η μετοχή της Τhomson Multimedia και οι μετοχές των εταιρειών France Telecom και της θυγατρικής της Orange.

Στη Φρανκφούρτη, o δείκτης Xetra DAX καταγράφει απώλειες 1,45% και διαμορφώνεται στις 4.868,32 μονάδες. Τις σημαντικότερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v