Ανοδος λόγω τραπεζών στην Ευρώπη

Tα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα τριών κορφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των UBS, ABN Amro και Barcleys, οδηγούν σε άνοδο τις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Tα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα τριών κορφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, και πιο συγκεκριμένα των UBS, ABN Amro και Barcleys, οδηγούν σε άνοδο τις μεγάλες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Στο Λοδίνο ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο 0,97%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,12%, ενώ και στη Φρανκφούρτη, παρά τη μεγαλύτερη μείωση των λιανικών πωλήσεων των τελευταίων 2 ετών, ο δείκτης Xetra Dax σημειώνει άνοδο 0,84%.

Η μείωση των καθαρών κερδών που ανακοίνωσε η τράπεζα UBS AG στο τέταρτο τρίμηνο πέρυσι ήταν μικρότερη της αναμενόμενης. Στο μεταξύ ο ολλανδικός τραπεζικός όμιλος ABN Amro ανακοίνωσε ότι τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2001 έφτασαν στα υψηλότερα προβλεπόμενα επίπεδα. Τέλος, τα οικονομικά αποτελέσματα της βρετανικής τράπεζας Barclays ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι παρά την κακή εικόνα των μετοχών των τηλεπικοινωνιών και κατά τη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, οι επενδυτές υποδέχηκαν με χαρά με την κατά 12,3% αύξηση των λειτουργικών κερδών της Telecom Italia στο 2001.

Σημαντική πτώση σημειώνει η μετοχή της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck τα λειτουργικά κέρδη της οποίας σημείωσαν στο τέταρτο τρίμηνο μείωση 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v