Με κέρδη άνοιξε η Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν, όπως αναμενόταν, τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι ευρωπαϊκές αγορές. Η χθεσινή ανοδική πορεία της Wall επέδρασε στο κλίμα, ενώ σειρά από εταιρικά αποτελέσματα θα συνδιαμορφώσουν την εικόνα.

Ψηλότερα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και την χθεσινοβραδινή θετική επίδοση της Wall Street. Εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να επηρεάσουν τη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή της ελβετικής UBS μετά τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα τριμήνου, στα οποία εμφανίστηκε πτώση 36% στα καθαρά έσοδα σε επίπεδο έτους, αλλά και αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 2%.

Στο Λονδίνο, άνοδο καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 σε συνέχεια της ανόδου που κατέγραψε την Τετάρτη. Σειρά από εταιρικά νέα όπως αυτά από Barclays, BAE Systems, και Unilever, αναμένεται να επιδράσουν σους επενδυτές.

Ανοδικά κατά 0,25% κινείται και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι, αφού αναλυτές εκτιμούν ότι το γαλλικό χρηματιστήριο έχει ακόμα να… εισπράττει από τα αποτελέσματα της Renault και της Aventis.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την ημέρα και ο DAX, στο επίπεδο των 4.945 μονάδων και στο +0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v