Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Ευρώπη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξ αιτίας θετικών εταιρικών ανακοινώσεων, αλλά και του ανοδικού κλίματος που επικρατεί στη Wall Street.

Οι ανακοινώσεις θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων από πολλές και μεγάλες εταιρίες, αλλά και το θετικό κλίμα στη Νέα Υόρκη, επηρέασαν ανοδικά και τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έληξαν τη συνεδρίαση με ουσιαστικά κέρδη.

Στο Λονδίνο οι επενδυτές επικεντρώθηκαν κυρίως στις εταιρίες του πετρελαϊκού κλάδου αλλά και των φαρμακοβιομηχανιών. Σημαντικά κέρδη κατά 3,2% κατέγραψε η μετοχή της BP, ενώ οι φαρμακευτικές GlaxoSmithKline και AstraZeneca αύξησαν τα κέρδη τους περί το 1,2% και 1,9% αντίστοιχα.

Τα κέρδη της ασφαλιστικής Axa κατόρθωσαν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα στο γαλλικό χρηματιστήριο, ενώ την άνοδο του CAC 40 ενίσχυσαν και οι μετοχές των Pinault-Printemps και Bouygues.

Στη Φρανκφούρτη οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών ”παρέσυραν” ανοδικά τον δείκτη DAX καθώς και τους επιμέρους κλάδους της αγοράς. Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και η μετοχή της Deutsche Bank. Επιπλέον, η ανακοίνωση της Infineon για εγκατάλειψη των συνομιλιών συνεργασίας με την κορεάτικη Hynix, λειτούργησε θετικά τόσο για την μετοχή της γερμανικής εταιρίας, όσο και για την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v