Οι τηλεπικοινωνίες ρίχνουν την Ευρώπη

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία φαίνεται ότι πιέζονται καθοδικά από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τις φήμες για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία.

Πτωτικά ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από τα άσχημα νέα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τις φήμες για μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία.

Στο άνοιγμα, ο FTSE 100 του λονδρέζικου LSE υποχωρεί κατά 0,14% προσεγγίζοντας τις 5201,6 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες του γερμανικού DAX (-0,40%) ο οποίος κυμαίνεται στις 4954,46 μονάδες. Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Παρισιού, CAC 40 σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,64% και κυμαίνεται στις 4401,14 μονάδες.

Όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αναλυτές, το γεγονός ότι η S&P υποβάθμισε την δανειοληπτική ικανότητα της Qwest, αλλά και τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα της φινλανδικής Ojyi, έχουν επηρεάσει τους επενδυτές οι οποίοι δεν διακρίνουν σημάδια ανάκαμψης του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Μετοχές όπως της Sonera και της KPNQwest NV καταγράφουν απώλειες από την αρχή των συνεδριάσεων, επαληθεύοντας τους φόβους των αναλυτών για κλίμα νευρικότητας.

Επίσης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τουλάχιστον, στο χρηματιστήριο του Παρισιού, το κλίμα θα είναι υποτονικό και για έναν ακόμη λόγο, καθώς υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία θα υποχωρήσει σημαντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v