Πτωτικό κλίμα στην Ευρώπη

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες τους χρηματιστηρίων να δέχονται έντονες πιέσεις από τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τα υπέρογκα χρέη των εταιριών, καθώς και από διάφορες αρνητικές εταιρικές ανακοινώσεις.

Αρνητικό κλίμα επικράτησε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να δέχονται έντονες πιέσεις από τις απογοητευτικές εταιρικές ανακοινώσεις.

Στο Λονδίνο ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,5%, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των εταιριών του τραπεζικού κλάδου. Τα κέρδη των πετρελαϊκών μετοχών βοήθησαν τον FTSE 100 να περιορίσει τις απώλειες. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε περί το 1,18%, κυρίως λόγω των μεγάλων απωλειών της Alcatel, ύστερα από το αρνητικό κλίμα που επικράτησε για τα υπέρογκα χρέη των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου.

Στη Φρανκφούρτη οι απώλειες του δείκτης την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές κυμαινόταν στο 2,23%, με την μετοχή της Deutsche Telekom να τραβάει τον δείκτη προς τα κάτω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v