Νευρικότητα σήμερα στην Ευρώπη

Αστάθεια και τάσεις υποχώρησης αναμένουν στις σημερινές συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών οι Ευρωπαίοι αναλυτές, γεγονός που επαληθεύεται από το πτωτικό άνοιγμα των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει η Wall.

Με πτωτική τάση ξεκίνησαν την εβδομάδα τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, επηρεασμένα από το αρνητικό κλείσιμό τους –αλλά και της Wall την Παρασκευή. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή ημέρα θα χαρακτηριστεί από έντονη αστάθεια, στον απόηχο της υποχώρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που έριξε τη Wall, η οποία σήμερα θα παραμείνει κλειστή λόγω αργίας.

Στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης υποχωρεί κατά 0,17% και προσεγγίζει τις 4856,18 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC ακολουθεί πτωτική πορεία κατά 0,46% στις 4356,85 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί επίσης κατά 0,40% στις 5161,50 μονάδες.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών θέλουν τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα να κινούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους πτωτικά και τονίζουν ότι οι αγορές θα επηρεαστούν από την αρνητική πορεία των μετοχών τεχνολογίας στη Wall την περασμένη Παρασκευή. Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι που εκτιμούν ότι μετοχές όπως η Nokia, η Sonera και η Stora Enso, θα επιδράσουν αρνητικά στην πορεία των γενικών δεικτών, καθώς την Παρασκευή υποχώρησαν σημαντικά, πορεία που αναμένεται να συνεχίσουν και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v