Πτώσης συνέχεια για Ευρώπη λόγω τηλεπικοινωνιών

Με απώλειες ξεκίνησαν για μία ακόμη ημέρα τη συνεδρίασή τους τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από τη χθεσινή διολίσθηση των ευρωπαϊκών εταιριών τηλεπικοινωνιών που διαπραγματεύονται στη Wall.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην έναρξη της συνεδρίασης τους για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία φαίνεται να επηρεάστηκαν από τη χθεσινή διολίσθηση των ευρωπαϊκών εταιριών τηλεπικοινωνιών που διαπραγματεύονται στη Wall.

Συγκεκριμένα, με το άνοιγμα των συνεδριάσεων ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,55% στις 5064,50 μονάδες. Ανάλογη πορεία και για το γαλλικό CAC40, ο οποίος καταγράφει απώλειες 0,13% προσεγγίζοντας τις 4250,99 μονάδες. Και ο Γενικός Δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης δεν φαίνεται να επηρεάστηκε θετικά από την ανακοίνωση ανόδου του δείκτη προσδοκιών του Ινστιτούτου ZEW για το επόμενο εξάμηνο και καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,17% προσεγγίζοντας τις 4756,06 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, πιέσεις θα συνεχίσουν να δέχονται καθ’ όλη τη σημερινή ημέρα οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, προερχόμενες κυρίως από το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε λόγω της χθεσινής διολίσθησης των ευρωπαϊκών μετοχών τηλεπικοινωνιών στη Wall. Μετοχές όπως των Sonera, Royal KPN, STMicroelectronics οι οποίες παρουσίασαν αρνητική πορεία χθες, αναμένεται να συνεχίσουν πτωτικά σήμερα.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, αρνητική θα είναι η πορεία και της France Telecom –η μετοχή της οποίας ήδη από την έναρξη χάνει 0,07%- η οποία ανακοίνωσε χθες τη διαγραφή αξιών των θυγατρικών της, οι μετοχές των οποίων παρουσίαζαν έντονα πτωτική πορεία. Οι αναλυτές τονίζουν ότι η υφέρπουσα ανησυχία για άσχημα λογιστικά αποτελέσματα εταιριών θα οδηγήσουν σε πτωτική τροχιά τους κλάδους αυτοκινητοβιομηχανίας και τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v