Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειες τους οι ευρωαγορές εν όψει του αρνητικού ανοίγματος της Wall Street, αλλά και των άσχημων αποτελεσματων της Fortis. H Βελγο-γερμανική εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε κάμψη κερδών 7%.

Τις απώλειες που κατέγραφαν στο άνοιγμα διευρύνουν οι ευρωαγορές στο μέσον της συνεδρίασης, καθώς ο χρηματοοικονομικός τομέας δέχεται κλυδωνισμούς και οι προοπτικές για το άνοιγμα στη Wall Street δεν είναι ευοίωνες.

Πτώση κερδών για το 2001, που φτάνει το 7% ανακοίνωσε η Βελγο-γερμανική εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Fortis, ενώ πριν τρεις μόλις μήνες, η ίδια έκανε λόγο για άνοδική πορεία κερδών.

Στο Λονδίνο, την άσχημη διάθεση από τα futures της Wall, ενδέχεται να ανατρέψει η ανακοίνωση του αριθμού των υπό ανέγερση κατοικιών.

Στο Παρίσι, η ανησυχία για τα μεγάλα χρέη των τηλεπικοινωνιακών εταιριών και κυρίως της France Telecom, οδηγεί τον CAC 40 χαμηλότερα, στα επίπεδα των 4.275 μονάδων.

Σημαντική κάμψη καταγράφει και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης με την μετοχή της Daimler Chrysler να δίνει το κλίμα. Απώλειες της τάξης του 4% σημείωνε νωρίτερα ο δείκτης της Neuer Markt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v