Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης στις ευρωπαϊκές αγορές, με αιχμή κυρίως τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Logica σχετικά με τις πωλήσεις του έτους.

Οι προειδοποιήσεις τεχνολογικών εταιριών σχετικά με το μέγεθος των οικονομικών τους αποτελεσμάτων στη διάρκεια του έτους, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημαντική πτώση, άνω του 1%, κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη μετοχή της Logica να σημειώνει βαριές απώλειες της τάξης του 19,2%.

Πτωτικό ήταν το κλίμα και στη γαλλική αγορά, με το δείκτη CAC 40 ωστόσο να περιορίζει τις απώλειες κάτω από τη μισή ποσοστιαία μονάδα. Στο ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε η μετοχή του ομίλου καλλυντικών LVMH, καταγράφοντας κέρδη 3%, ύστερα από την απόφασή της να μειώσει το μερίδιο συμμετοχής στη Philips Pury & Luxembourg.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές σημείωνε οριακές διακυμάνσεις, με τον κλάδο των εταιριών αυτοκινητοβιομηχανίας να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της αγοράς, ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της DaimlerChrysler.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v