Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές

Εντονες πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στα μέσα των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, με αιχμή του ”δόρατος” τις μετοχές εταιριών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Σημαντικές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των εταιριών λογισμικού και κινητής τηλεφωνίας.

Εντονες πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στα μέσα των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, με αιχμή του ”δόρατος” τις μετοχές εταιριών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον απόηχο της προειδοποίησης μειωμένης κερδοφορίας που απηύθυνε χθες στους επενδυτές η αμερικανική Ciena Corp.

Το απόγευμα στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE καταγράφει πτώση 1,47%. Στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC σημειώνει απώλειες 1,23% ενώ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax υποχωρεί κατά 2,03%. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εταιριών Νokia και Alcatel SA μετά την πρόβλεψη της Ciena ότι τα οικονομικά αποτελέσματά της στο τρίμηνο που λήγει τον Απρίλιο θα είναι κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς λόγω περαιτέρω μείωσης των παραγγελιών.

Σε χαμηλά επίπεδα διαπραγματεύονται και οι μετοχές των εταιριών λογισμικού SAP AG και Business Objects, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης της αμερικανικής εταιρίας BEA Systems ότι τα έσοδά της στο τρέχον τρίμηνο θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα αυτών του προηγουμένου τριμήνου. Σημαντική πτώση καταγράφουν και οι μετοχές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της εκτίμησης της Goldman Sachs για την τιμή της μετοχής της Vodafone Group Plc.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v