Ευρώπη: Τεχνολογική άνοδος - ασχέτως Nasdaq

Με κέρδη, που οφείλονται στις χαμηλές τιμές των τεχνολογικών μετοχών, ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η άσχημη πορεία του Nasdaq δεν επηρέασε τους Ευρωπαίους, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ ”γλύκαναν” το κλίμα.

Υψηλότερα ολοκλήρωσαν την ημέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι ανοδικές τάσεις στη Wall το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσίασαν οι τεχνολογικές μετοχές έπειτα από εβδομάδα πτώσεων, οδήγησαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο, η μετοχή της Vodafone κέρδισε 3%, έδωσε το στίγμα, και ο δείκτης FTSE 100 σταμάτησε στις 5.073,3 μονάδες, αυξημένος κατά 0,98%.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,14% και βρέθηκε στις 4.287 μονάδες, με τη μετοχή της Alcatel να κερδίζει περίπου 3,2%.

Ανοδικά κατά 1,32% κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, με τη μετοχή της Daimler Chrysler να καταγράφει κέρδη περίπου 4,5%, μετά τη χθεσινή σημαντική της πτώση, οφειλόμενη στα δυσμενή στοιχεία που ανακοίνωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v