Χαμόγελα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Wall

Σε θετικό κλίμα και με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, επαληθεύοντας τις προβλέψεις για καλό κλίμα ύστερα από το ράλι ανόδου χθες το βράδυ στη Wall Street.

Χαμόγελα προκαλεί στους επενδυτές το θετικό άνοιγμα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές το πρωί της Πέμπτης, οι οποίες επαληθεύουν τις προβλέψεις για καλό κλίμα ύστερα από το ράλι ανόδου χθες το βράδυ στη Wall.

Συγκεκριμένα, όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες ένα τέταρτο μετά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων έχουν θετικό πρόσημο με τον FTSE100 στο Λονδίνο να σημειώνει άνοδο 0,90% στις 5069,10 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του γαλλικού CAC40 ο οποίος κερδίζει 1,52% προσεγγίζοντας τις 4303,24 μονάδες. Το καλό κλίμα ακολουθεί και ο γερμανικός DAX με ανοδική πορεία της τάξεως του 1,27% στις 4841,14 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαιτέρως θετική για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ευρωπαϊκές μετοχές που διαπραγματεύονται στη Wall ακολούθησαν χθες έντονα ανοδική πορεία, την οποία αναμένεται να διατηρήσουν και σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στελέχους της UBS Warbourg, σύμφωνα με τον οποίο ”χρειάζεται μόλις ένα καλό νέο για να αναρριχηθεί η ευρωπαϊκή αγορά”.

Μετοχές ”κλειδιά” κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι αυτές του κλάδου τηλεπικοινωνιών –αυτές που έχουν δεχθεί και τη μεγαλύτερη πίεση τον τελευταίο μήνα-, όπως των Vodafone, Royal Philips Electronics, και France Telecom (η οποία σημειωτέον έχει απωλέσει το 30% της αξίας της από τις αρχές του χρόνου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v