Ευάλωτες οι ευρωπαϊκές αγορές

Ιδιαιτέρως ευάλωτες στις αλλαγές κλίματος της Wall αποδεικνύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες άνοιξαν σήμερα με αρνητικό πρόσημο λόγω της χθεσινής υποχώρησης στη Wall του τεχνολογικού δείκτη.

Ευάλωτες στις αλλαγές κλίματος της Wall αποδεικνύονται για ακόμη μια ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παρασυρόμενες από τη χθεσινή υποχώρηση του τεχνολογικού δείκτη στην αμερικανική αγορά, άνοιξαν με αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο FTSE100 στο Λονδίνο αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 0,60% προσεγγίζοντας τις 5043,10 μονάδες. Ο γαλλικός CAC40 υποχωρεί κατά 0,87% και βρίσκεται στις 4249,78 μονάδες, ενώ ο DAX της Φραγκφούρτης χάνει περί το 1,05% της αξίας του, διολισθαίνοντας στις 4791,96 μονάδες.

Οι Ευρωπαίοι αναλυτές δήλωναν απογοητευμένοι το πρωί για την ”ευαισθησία” των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων”, ενώ ο διευθυντής διοίκησης της Cantor τόνιζε ότι ”δεν υπάρχουν καλά νέα που θα μπορούσαν να ανασηκώσουν τις αγορές και το ηθικό των επενδυτών”. Οι εκτιμήσεις, λοιπόν, για σήμερα είναι πως οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές δεν έχουν και πολλά περιθώρια αντίστασης στην πτώση της Wall.

Μετοχές βαρόμετρο, αναμένεται να αποδειχθούν για ακόμη μια ημέρα αυτές του τεχνολογικού κλάδου, που διαπραγματεύονται και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως η Nokia, η Alcatel, η SAP, αλλά και η Orange, οι οποίες σημείωσαν απώλειες χθες στη Wall, τάση που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί και σήμερα. Αντίθετα, επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιαστεί –η τάση αυτή φαίνεται και από το άνοιγμα καθώς παρατηρείται άνοδος 0,10%- για τις μετοχές της Royal Philips Electronics και αυτές του ενεργειακού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v