Αμερικανικά αποτελέσματα ανέβασαν την Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και μετά το θετικό ξεκίνημα της Wall Street. Τα υπερατλαντικά αποτελέσματα της τεχνολογικής Qualcomm και της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors έδωσαν ώθηση στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς κλάδους.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την ημέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στην ήδη ανοδική τους πορεία ήρθε να προστεθεί το θετικό άνοιγμα της Wall Street και οι ενθαρρυντικές προβλέψεις τριμήνου που ανακοίνωσε η Qualcomm.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη της τάξης του 0,99%, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της μετοχής της Vivendi, αλλά και των τραπεζικών μετοχών.

Στο Παρίσι, οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές πήραν ώθηση από τα υπερατλαντικά εταιρικά αποτελέσματα και τα κέρδη που καταγράφει ο Nasdaq. H μετοχή της Alcatel σημείωσε σημαντική άνοδο και ο CAC 40 έκλεισε στις 4.305,44 μονάδες (+1,42%).

Ανοδικά κατά 1,71% κινείται αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενισχυμένος από τα αποτελέσματα της General Motors, τα οποία ωφέλησαν τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της DaimlerChrysler.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v