Μεικτό το κλίμα στην Ευρώπη

Κατεύθυνση μοιάζουν να αναζητούν οι ευρωπαϊκές αγορές στο μέσον περίπου της συνεδρίασης, καθώς η έλλειψη ανακοινώσεων σημαντικών οικονομικών στοιχείων, έχει δημιουργήσει υποτονικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Υποτονικό κλίμα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες μοιάζουν να αναζητούν κατεύθυνση, ελλείψει σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων. Χαρακτηριστικό της νευρικότητας των αγορών, είναι οι συνεχείς αλλαγές προσήμων από τους δείκτες των χρηματιστηρίων.

Στο Λονδίνο θετικές επιδράσεις δέχεται η αγορά από την εταιρία τηλεπικοινωνιών Energis, η οποία καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 29%, καθώς ανακοίνωσε ότι την έχουν προσεγγίσει διάφορες εταιρίες σχετικά με πώληση μονάδων του ενεργητικού της.

Στη γαλλική αγορά, ανοδικές τάσεις επικράτησαν κυρίως στον κλάδο των media, με την Lehman Brothers να αναβαθμίζει τον κλάδο. Ωστόσο το θετικό κλίμα γρήγορα επισκιάστηκε από την αρνητική προειδοποίηση της Pinault-Printemps σχετικά με τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της.

Στην αγορά της Φρανκφούρτης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της αεροπορικής Lufthansa και των εργαζομένων της. Ωστόσο, οι traders προειδοποίησαν ότι οι ανοδικές τάσεις είναι πρόσκαιρες, και δεν έχουν σημείο στήριξης από σημαντικό γεγονός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v