Αισιόδοξο άνοιγμα για ευρωπαϊκές αγορές

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της καλής απόδοσης των πετρελαϊκών μετοχών, αλλά όπως τονίζουν οι αναλυτές οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν.

Θετικό ξεκίνημα στη συνεδρίαση της Τετάρτης για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω καλών αποδόσεων των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών, και του τραπεζικού τομέα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές όλοι τελούν εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν.

Αμέσως μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 κατέγραφε κέρδη της τάξεως του 0,10% στις 5142,30 μονάδες, ενώ και ο γερμανικός DAX, παρουσίαζε ανοδικές τάσεις 0,52% προσεγγίζοντας τις 4924,47 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο CAC 40 του Παρισιού της τάξεως του 0,62% στις 4367,79 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, αναμένεται μια ημέρα με διακυμάνσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αφενός ο πρόεδρος της FED αναμένεται να εκφράσει επιφυλάξεις για το χρονοδιάγραμμα ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις αγορές, αφετέρου οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου αλλά και ο τραπεζικός κλάδος παρουσιάζουν ανοδική πορεία δίνοντας ώθηση στα χρηματιστήρια.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα μπορέσουν να αντιδράσουν στις δηλώσεις Γκρίνσπαν. Πρώτον, για το γαλλικό χρηματιστήριο, οι προβλέψεις είναι θετικές καθώς αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη κατασκευαστικής εμπιστοσύνης (ανοδικά στο 94 από 92 τον προηγούμενο μήνα), γεγονός που ουσιαστικά σημαίνει την ενίσχυση της πορείας της γαλλικής οικονομίας. Δεύτερον, αντιστάσεις βλέπουν οι αναλυτές και στη Φραγκφούρτη, καθώς η άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε επίπεδα μεγαλύτερα του αναμενόμενου, έχουν επηρεάσει θετικά τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v