Αυξάνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές

Τα χθεσινοβραδινά κέρδη στη Wall Street και η θετική ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη Ifo σχετικά με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, δημιούργησαν ισχυρό ανοδικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από την ανακοίνωση του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo αλλά και το χθεσινοβραδινό ράλι ανόδου στη Wall Street, οδηγούν σε σημαντικά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι μετοχές του τεχνολογικού και τηλεπικοινωνιακού κλάδου κατά κύριο λόγο αλλά οι εταιρίες media, οδηγούν τον δείκτη FTSE 100 σε σημαντική άνοδο, με την Cable & Wireless να αυξάνεται κατά 6%, και τις Granada και Pearson να σημειώνουν κέρδη πάνω από 4%.

Στο Παρίσι, το κλίμα ανόδου είχε αιχμή τις μετοχές της Alcatel αλλά και της κατασκευάστριας εταιρίας ελαστικών, Michelin, η οποία ανακοίνωσε κέρδη υψηλότερα από ότι αναμενόταν.

Στη γερμανική αγορά, η ανακοίνωση του Ifo σε συνδυασμό με τα κέρδη των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, αυξάνουν τα κέρδη του DAX. Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Siemens περί το 2,7%, ενώ και ο τίτλος της Deutsche Bank ενισχύεται κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v