Τα εταιρικά κέρδη ωθούν την Ευρώπη

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα των εταιριών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνίας σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων σε Γαλλία και Ιταλία.

Οι θετικές ανακοινώσεις των οικονομικών μεγεθών των εταιριών, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν κλίμα ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να καταγράφουν κέρδη περί το 1%.

Στο Λονδίνο, την άνοδο του δείκτη ενισχύουν κυρίως οι μετοχές της Vodafone αλλά και των υπολοίπων εταιριών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ύστερα από τον διπλασιασμό των κερδών της ισπανικής Telefonica Moviles.

Στη γαλλική αγορά το κλίμα παραμένει θετικό ύστερα από την άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Ιούνιο. Σημαντικά κέρδη κατά 3,32% σημειώνει η μετοχή της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Orange, αλλά και την Schneider Electric να κερδίζει, ύστερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις για το 2002.

Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 3,5% καταγράφει η μετοχή του ομίλου αλουμινίου Pechiney, ύστερα από την ανακοίνωση πώλησης του μεριδίου συμμετοχής που κατέχει η Electricite de France στην εταιρία.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στην αγορά της Φρανκφούρτης, με τον τεχνολογικό όμιλο Infineon αλλά και τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Deutsche Telekom να οδηγούν την άνοδο του δείκτη DAX.

Οι επενδυτές στη γερμανική αγορά αποφάσισαν να επικεντρωθούν στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, και όχι στα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία σχετικά με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ.

Ανοδικό ήταν το κλίμα και στην ιταλική αγορά, με αιχμή κυρίως τις μετοχές της εταιρίας πετρελαϊκού εξοπλισμού Saipem, ενώ μικρή ήταν η επίδραση της ανόδου της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v