Μικτά τα πρόσημα για τις ευρωαγορές

Ανάμικτα ήταν τα πρόσημα στις κυριότερες των ευρωαγορών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η άνοδος του ΑΕΠ στις ΗΠΑ βελτίωσαν το κλίμα οδηγώντας Παρίσι και Φρανκφούρτη σε θετικό έδαφος. Πιέσεις στον ασφαλιστικό τομέα υποχρέωσαν τον FTSE 100 σε απώλειες.

Με ανάμικτα πρόσημα κινήθηκαν οι κυριότερες των ευρωαγορών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η άνοδος του ΑΕΠ και του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής του Σικάγο στις ΗΠΑ, οδήγησαν τη βελτίωση του κλίματος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.101 μονάδες, καταγράφοντας υποχώρηση κατά 1,49%, μετά την υποβάθμιση της ασφαλιστικής CGNU από τέσσερις επενδυτικούς οίκους.

Στο Παρίσι, ο CAC 40, υποχωρώντας από τα κέρδη που κατέγραφε λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης, έκλεισε τελικά στο +0,87%, με τις τεχνολογικές και τηλεπικοινωνιακές μετοχές να δέχονται πιέσεις.

Στη Φρανκφούρτη, ανοδικά κατά 1,61% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, πάνω από τις 5.000 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τα υπεραντλαντικά νέα, αλλά και τις θετικές προβλέψεις της Commerzbank για κέρδη της στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v