Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Τέλος φαίνεται ότι έχει λάβει το τριήμερο ράλι ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι τιμές των μετοχών έχουν αρχίσει ήδη να υποχωρούν ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ύστερα από τρεις ημέρες ανοδικής πορείας, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα διόρθωσης για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες των χρηματιστηρίων να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν και το 1%.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι στη διάρκεια του προηγουμένου τριημέρου οι μετοχές των τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών εταιριών οδήγησαν την άνοδο των αγορών. Ωστόσο, είναι φανερό ότι απαιτείται κάτι παραπάνω από την ανακοίνωση μιας θετικής εταιρικής οικονομικής είδησης.

Στη Βρετανία τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της ασφαλιστικής CGNU, ύστερα από τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς τεσσάρων επενδυτικών τραπεζών.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κατέγραφε απώλειες με αιχμή τη μετοχή της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Orange, αλλά και τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου να υποχωρούν σημαντικά, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή αρνητική προειδοποίηση της Gateway.

Ανάλογες τάσεις επικρατούν και στην αγορά της Φρανκφούρτης με την μετοχή της Commerzbank ωστόσο να κατορθώνει να επικεντρώνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών, ύστερα από τις θετικές προβλέψεις του τραπεζικού ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v