”Γλύκανε” η Ευρώπη από το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Τις άσχημες διαθέσεις που επεδείκνυε από την αρχή της συνεδρίασης περιόρισε η Ευρώπη μετά την ανακοίνωση του αυξημένου αμερικανικού ΑΕΠ και το ανοδικό ξεκίνημα της Wall. Στο ”πράσινο” Παρίσι και Φρανκφούρτη, τριγμούς από τις ασφαλιστικές δέχεται ο FTSE 100, στο Λονδίνο.

Θετικά υποδέχτηκε η Ευρώπη την ανακοίνωση της απροσδόκητης αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ, αλλά και το ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street. Φρανκφούρτη και Παρίσι πέρασαν σε θετικό έδαφος, ενώ το Λονδίνο περιορίζει τις σημαντικές απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα .

Ο δείκτης FTSE 100, στη βρετανική πρωτεύουσα, περιόρισε τους κλυδωνισμούς που δεχόταν από την αρχή της συνεδρίασης από τον ασφαλιστικό κλάδο, μετά την υποβάθμιση της ασφαλιστικής CGNU από τέσσερις επενδυτικούς οίκους.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται στο +1,04% και τις 4.470,54 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης καταγράφει ποσοστιαία κέρδη της τάξης του 2,12%, αφού εκτός των υπερατλαντικών νέων, του δίνουν ώθηση οι θετικές εκτιμήσεις της Commerzbank, σχετικά με μελλοντικά κέρδη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v