Με το δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα στην Ευρώπη

Με το δεξί ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

Ανοδικό άνοιγμα για την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Δέκα λεπτά μετά το σημερινό άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 κερδίζει 0,82% προσεγγίζοντας τις 5211,60 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη της τάξεως του 1,35% στις 5166,13 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 ακολουθεί ανοδική πορεία κατά 1,18% στις 4539,41 μονάδες.

Όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αναλυτές, το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί αρκετά ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, ενώ θετικά αναμένεται να επιδράσει και η σημερινή ανακοίνωση του ευρωπαϊκού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης –ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει κινηθεί ανοδικά για τρίτο συνεχή μήνα.

Μετοχές ”κλειδιά” για σήμερα –οι οποίες μπορεί να ρίξουν την ψυχολογία των επενδυτών- αποτελούν αυτές της Oracle και της SAP, λόγω των ισχνών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η πρώτη, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της δεύτερης μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v