Ράλι ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ενίσχυση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα θετικά οικονομικά στοιχεία που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η ανοδική πορεία των μετοχών του τραπεζικού κυρίως κλάδου, οδήγησαν σε σημαντικά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο κατά 1,3%, με τις μετοχές της Lloyds να οδηγούν την άνοδο του τραπεζικού κλάδου, καταγράφοντας άνοδο κατά 3,7%.

Υψηλά κέρδη περί το 6,6% σημείωσαν οι μετοχές της British Airways, ύστερα από τα θετικά οικονομικά στοιχεία των Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύουν τις προσδοκίες για παγκόσμια ανάκαμψη.

Στη γαλλική αγορά η θετική πορεία συνεχίστηκε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με την Carrefour να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο, καθώς την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των κερδών της κατά 14%. O δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,52%.

Κατακόρυφη άνοδο κατά 6,04% κατέγραψαν και οι μετοχές της EADS, ύστερα από την επιτυχημένη εκτόξευση ενός δορυφόρου, και την ανακοίνωση μείωσης του κόστους στη μονάδα Ariane-5.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX την ώρα που έκλειναν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, κατέγραφε κέρδη κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, με την μετοχή της Deutsche Telekom και των αυτοκινητοβιομηχανιών να στηρίζουν την άνοδο του δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v