Κέρδη γράφει η Ευρώπη

Κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, ενισχυμένες από τα ευρωπαϊκά και τα υπερατλαντικά μακροοικονομικά στοιχεία. Ενίσχυση των τραπεζών στο Λονδίνο, ενώ νευρικά εξακολουθεί να κινείται το Παρίσι.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωαγορές ύστερα από το νευρικό τους ξεκίνημα, καθώς φαίνεται να μπορούν ευκολότερα από τη Wall να εκτιμήσουν τη διαφαινόμενη ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,78% με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται ανοδικά αισιοδοξώντας για ευρωπαϊκή ανάκαμψη, μετά τα μακροοικονομικά νέα από τις ΗΠΑ.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,12% με την τραπεζική μετοχή της Paribas να υποχωρεί μετά το υψηλό όλων των εποχών που κατέγραψε την Πέμπτη, αφού ανακοίνωσε κέρδη που φτάνουν το 19%.

Ανοδικά κατά 0,40% κινείται και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον της χρηματοδότησης της MobilCom από τη μητρική της, France Telecom.

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε εξάλλου για την ευρωζώνη ο PMI-3, υποδείκτης του δείκτη μεταποιητικής παραγωγής της Ευρώπης, ο οποίος για το Φεβρουάριο εμφανίζεται κάτω από το όριο του 50, στο 43,4 - αυξημένος σε σχέση με τον Ιανουάριο (41,7).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις τρεις χώρες, για τις οποίες ο δείκτης δείχνει 50+, κάτι που φανερώνει αναπτυξιακούς ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v