Κατεύθυνση αναζητούν οι ευρωαγορές

Το χθεσινό ράλι των διεθνών κεφαλαιαγορών, δεν φαίνεται να καταφέρνει να εξοστρακίσει τις τάσεις για ρευστοποίηση και αποκομιδή κερδών στις ευρωαγορές. Νευρικά κινούνται τώρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Νευρικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εναλλάσσοντας τα πρόσημα των δεικτών τους, καθώς το θετικό άνοιγμα ακολούθησαν τάσεις ρευστοποίησης, αφού αρκετές μετοχές φάνηκαν ελαφρά υπερτιμημένες στους επενδυτικούς κύκλους. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιριών HSBC, Nokia και Siemens AG.

”Η σταθεροποίηση της οικονομίας είναι πιθανότατα γεγονός, μα όταν έχεις κέρδη καλύτερα να τα παίρνεις, παρά να τα χάνεις”, σχολιάζει ευρωπαίος αναλυτής, περιγράφοντας το κλίμα της συνεδρίασης λίγες ώρες μετά το άνοιγμα.



Θετική ήταν η χθεσινή πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών που διαπραγματεύονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τάση την οποία αναμενόταν αυτές να ακολουθήσουν και κατά τις σημερινές συνεδριάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με αρνητικό πρόσημο (-1,5%) κινείται η μετοχή της Deutsche Telekom, στη Φρανκφούρτη, καθώς ανακοίνωσε απώλειες 3,5 δισ. ευρώ –αρκετά μεγαλύτερες των αρχικών προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v