Κέρδη ρεκόρ στις ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη που αγγίζουν το επίπεδο ρεκόρ ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από την ανοδική έναρξη της Wall Street, αλλά και τα κέρδη των εταιριών του τραπεζικού κλάδου.

Τα κέρδη της Wall Street αλλά και αυτά των εταιριών του τραπεζικού κλάδου, οδήγησαν τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε άνοδο που αγγίζει το επίπεδο ρεκόρ.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 2,70%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο υψηλότερο σημείο των δύο τελευταίων μηνών, με κύριο οδηγό τη μετοχή της ασφαλιστικής Axa, η οποία εκτινάχθηκε κατά 8,4%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενίσχυσε τα κέρδη του περί το 1,41%, με τη μετοχή της HSBC Holding να καταγράφει κέρδη κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, που σήμαναν για τους επενδυτές την αυλαία των αρνητικών ειδήσεων για την εταιρία.

Ωστόσο υψηλότερα όλων ήταν τα κέρδη του DAX στην αγορά της Φρανκφούρτης, με τον δείκτη να βρίσκεται στο +3% την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v