Deutsche Telekom: Απώλειες 3,5 δισ. ευρώ το 2001

Απώλειες κερδών που ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ εμφάνισε η γερμανική τηλεπικοινωνιακή Deutshe Telekom, έναντι κερδών της τάξης των 5,9 δισ. το 2000. Οι καταγραφείσες ζημίες αποδίδονται στις τηλεπικοινωνιακές επενδύσεις της εταιρίας και στις δαπάνες για άδειες κινητής.

Deutsche Telekom: Απώλειες 3,5 δισ. ευρώ το 2001
Ζημίες 3,5 δισ. ευρώ κατέγραψε για το 2001 η γερμανική εταιρία Deutsche Telekom. Η εταιρία, που σημείωσε ζημίες για πρώτη φορά ως εταιρία ανήκουσα κυρίως στο γερμανικό δημόσιο, αποδίδει την απώλεια κερδών σε επενδύσεις και σε δαπάνες για απόκτηση αδειών κινητής στην Ευρώπη.

Τα δυσμενή αποτελέσματα της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής στη Ευρώπη, εμφανίζονται εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά του 2000, όπου εμφανίζονταν κέρδη της τάξης των 5,9 δισ. ευρώ.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Ron Sommer, για περιστολή των χρεών, αυτό που κατορθώθηκε ήταν ο περιορισμός τους κατά 5% το τελευταίο τρίμηνο. ”Τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα από αυτά που αναμένονταν, χωρίς να γίνεται λόγος για τα write offs”, τονίζει γερμανός αναλυτής.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 18,1%, μέχρι τα 48,3 δις. ευρώ, ποσοστό που περιλαμβάνει και την θυγατρική Voicestream, την οποία η Deutsche Telekom αγόρασε το Μάϊο έναντι 35 δις. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v