Διορθωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Διορθωτικό κλίμα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες να ακολουθούν για πρώτη φορά αρνητική τροχιά ύστερα από δύο ημέρες ανοδικού ράλι.

Φυσιολογικές διορθωτικές τάσεις ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, μειώνοντας εν μέρει τα κέρδη που είχαν καταγράψει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Αρνητικά επέδρασε ακόμη και η αστάθεια στην αγορά της Wall Street, η οποία δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη της για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξης του 0,53%, καθώς η αρνητική προειδοποίηση της Pace Micro και οι προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις της εταιρίας παροχής υπηρεσιών Hays, δημιούργησαν πτωτικό κλίμα.

Στη γαλλική αγορά οι απώλειες ήταν ”έργο” της ασφαλιστικής AGF, οι μετοχές της οποίας υποχώρησαν κατά 7,23%, ύστερα από την ανακοίνωση μείωσης των κερδών του 2001 κατά 15%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX στη διάρκεια της συνεδρίασης προέβαλλε σθεναρή αντίσταση να κρατηθεί σε θετικό πρόσημο, σημειώνοντας ωστόσο απώλειες κατά 0,7% την ώρα που έκλειναν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Το αρνητικό κλίμα στο δείκτη επέτεινε ακόμη περισσότερο η ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων της Deutsche Telekom για το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v