Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές (update)

Θετικό πρόσημο παρουσίασαν μία ώρα μετά την μικτή έναρξή τους τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επαληθεύοντας τις αναλύσεις εκείνες που τα ήθελαν να κινούνται ανοδικά, με τη στήριξη των μετοχών εταιριών ηλεκτρονικών.

Ανοδικά γύρισαν μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία στο άνοιγμά τους είχαν δείξει να κινούνται χωρίς κατεύθυνση, προκαλώντας το φόβο των αναλυτών.

Έτσι, στις 11:10 ο λονδρέζικος FTSE 100 βρίσκεται στο +0,23% και στις 5294,40 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ανέκαμψε από το -0,42% και βρίσκεται στο +0,44% και στις 4636,92 μονάδες, ενώ σταθερά ανοδικά κινείται από το πρωί ο DAX της Φραγκφούρτης (+0,80%)πέριξ των 5331,19 μονάδων, ακολουθώντας τη χθεσινή καλή του πορεία -παραλίγο να κλείσει με ”υψηλό” εξαμήνου.

Οι αναλυτές που ήθελαν τις αγορές να ενισχύονται από μετοχές εταιριών ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως της SAP, της Infineon Technologies και της Sun Microsystems, επιβεβαιώθηκαν, ενώ ανοδική ώθηση δίνουν και οι μετοχές των DaimlerChrysler, AXA, Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v