Αισιοδοξία και deals ανεβάζουν την Ευρώπη

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η σταθερότητα των επιτοκίων σε ευρωζώνη και Βρετανία, αλλά και σημαντικά deals, οδηγούν τις ευρωαγορές σε διεύρυνση των κερδών τους.

Με διευρυμένα κέρδη κινούνται οι κυριότερες από τις ευρωπαϊκές αγορές μετά το μέσον της συνεδρίασης, επηρεαζόμενες από τις ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία ”έστριψε τη γωνία”, από την απόφαση της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας να αφήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά και από ορισμένα deals, όπως αυτό της Deutsche Bank, η οποία εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κτηματομεσιτικών κεφαλαίων, Preef.

Στο Λονδίνο, τα αμετάβλητα επιτόκια στο 4%, αλλά και η εξαγορά από την Imperial Tombaco της γερμανικής καπνοβιομηχανίας Reemtsma, οδηγούν το δείκτη FTSE 100 σε κέρδη της τάξης του 1,08% και στις 5.302 μονάδες.

Στο Παρίσι, κέρδη κατά 1,66% σημειώνει ο δείκτης CAC 40, με τη μετοχή της Alcatel να κερδίζει 4,4%, εν μέσω αισιοδοξίας, ότι οι τεχνολογικές μετοχές θα είναι οι πρώτες που θα ωφεληθούν από τις καλύτερες εταιρικές αποδόσεις που οι αναλυτές περιμένουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2002.

Ανοδικά κινείται και ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς η αναβάθμιση της μετοχής της Epcos, αλλά και οι ελπίδες για θετικές εξελίξεις από το ”μέτωπο Γκρίνσπαν” (σήμερα ανακοινώνεται η ”Μπεζ βίβλος” της αμερικανικής οικονομίας), δίνουν στο γερμανικό δείκτη ποσοστιαία κέρδη της τάξης του 1,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v