Με θετικό πρόσημο άνοιξε η Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας τη χθεσινή καλή τους πορεία, η οποία απορρέει και από την άνοδο της Wall λόγω ικανοποιητικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Πέμπτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ακολουθούν τη χθεσινή καλή πορεία τους, απόρροια και της ανόδου στη Wall, κυρίως λόγω καλών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο λονδρέζικος FTSE 100 βρίσκεται στο +0,60% προσεγγίζοντας τις 5277,20 μονάδες. Με θετικό πρόσημο (στο +0,84%) κινείται και ο γαλλικός CAC 40 πέριξ των 4626,48 μονάδων, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζει στη Φραγκφούρτη ο DAX, ο οποίος βρίσκεται στο +1,11% και στις 5344,07 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανοδικά, ακολουθώντας και τη χθεσινή καλή τους πορεία. Επισημαίνουν ότι μοχλό για τις ανοδικές τάσεις αποτελούν οι καλές ειδήσεις από τις ΗΠΑ, αφενός η έκθεση της FED που επισημαίνει ότι η αμερικανική οικονομία βγαίνει σιγά-σιγά από την ύφεση και αφετέρου τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που έδωσαν χθες ώθηση στη Wall Street.

Μετοχές ”κλειδιά” για σήμερα αναμένεται να αναδειχθούν αυτές της Alcatel, της Pearson και της ABB, οι οποίες κέρδισαν το επενδυτικό ενδιαφέρον χθες στις ΗΠΑ, λόγω των καλών αποτελεσμάτων τους αλλά και των ακόμη καλύτερων προοπτικών ανάπτυξής τους. Παράλληλα, θετική αναμένεται και η πορεία των μετοχών εταιριών πετρελαιοειδών, οι οποίες προβλέπεται ότι θα επηρεαστούν ανοδικά από την καλή πορεία των τιμών πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v